Klíma felmérés és tervezés

Klíma felmérés és tervezés

Felmérés klímakészülék vásárlása előtt

MIÉRT FONTOS A HELYSZÍNI FELMÉRÉS?

Mert hosszú távon nem mindegy, hogy milyen klíma készüléket üzemeltet. Az ingyenes helyszíni felmérés során megnézzük a helyiség adottságait, lehetőségeit, majd megbeszéljük az Ön igényeit, feltételeit és ennek arányában kapja meg személyre szabott klíma készülék ajánlatunkat.

KLÍMA KÉSZÜLÉKEK KIVÁLASZTÁSÁNAK SZEMPONTJAI:

Hűtőteljesítmény (hőterhelés), mely függ:

  • a külső falszerkezettől, a nyilászárók – ablakok, ajtók – nagyságától, minőségétől
  • a tájolástól (egy északi tájolású helyiséget kevésbé kell hűteni, mint egy déli tájolásút
  • a hőszigeteléstől, a födémszerkezettől
  • az árnyékolástól (zsalugáter, napernyő, esetleg árnyékot adó fa van-e?)
  • a helyiségben tartózkodó emberek számától, tevékenységétől
  • a helyiségben működő berendezések által leadott hőtől (pl. TV, számítógép, sütő, mosogatógép, stb.)
  • gyakori-e az ajtónyitás pl. üzlet esetében
Klíma készülék

Komfortérzeti szempontok:

Vegyünk klímát, ha a helyiségben mindig a számunkra kedvező hőérzetet szeretnénk biztosítani! Nyáron csökkenthetjük a hőmérsékletet, és egyben a páratartalmat is. Érdekes tudni, hogy a páratartalom csökkentésével már önmagában hűvösebbnek érezzük a levegőt, mivel a bőr hőleadása javul, így nem szükséges a fokozott hűtés.

Meglévő fűtésünket is kiegészíthetjük klíma készülékkel. Egyenletes légeloszlást létrehozva a helyiségben használt hagyományos hőleadóink mellett (pl. radiátor, konvektor), vagy egy lomhább, központi alapfűtést (pl. padlófűtés) kombinálhatunk helyiségenkénti, dinamikus finomszabályozással.

Egészségügyi szempontok:

Vegyünk klíma készüléket, ha nyáron a fullasztó hőség túlzottan megterheli szervezetünket, csökkenti munkaképességünket, vagy korlátoz pihenésünkben!

Ha a magas por vagy allergén anyag-koncentráció irritáló hatású és nincs mód külső, tiszta levegő beengedésére, egy megfelelő klímaberendezés enyhítheti a panaszokat, mindamellett, hogy természetesen orvosi megoldást nem nyújt.

Hőmérsékleti szempontok:

Akkor is vegyünk klíma készüléket, ha a helyiségben, épületben komoly hűtési – fűtési igény lép fel, vagy annak hőmérsékletét precíz kontroll alatt kívánjuk tartani, mert az ott tartózkodók vagy a bent lévő termékek, eszközök ezt kívánják!

Szakemberünk egész éves hűtésre, téli fagymentesítésre is tud berendezést kínálni!

Fujitsu légcsatornázható hőszivattyús beltéri egység

Kényelmi- és vezérlési szempontok:

Klímaberendezésre van szükségünk abban az esetben is, ha szeretnénk kihasználni a modern, elektronikai szabályzások előnyeit, a heti vagy 24 órás időzítést, a távelérést! Automatikus üzemmódban egy jobb klímaberendezés beavatkozásunk nélkül, észrevétlenül biztosít precíz felügyeletet a beállított hőmérséklet, a működési mód (hűtés/ fűtés) és a befúvási intenzitás felett, miközben a lehető legkisebb fogyasztásra és zajszintre törekszik.

Gazdaságossági- és környezetvédelmi szempontok

Egy klímakészülékre van szükségünk, ha korszerű, energiatakarékos fűtéssel szeretnénk kiegészíteni – vagy adott esetben kiváltani – meglévő, sokat fogyasztó rendszerünket (pl. konvektor vagy hagyományos, gázkazános központi fűtés, stb.)

Ha a fosszilis energiahordozók csak költségesen vagy egyáltalán nem érhetők el az épület környezetében, megoldást nyújthat a klímaberendezések hőszivattyús funkciója. Ezzel csökkenthetjük vagy adott esetben megszüntethetjük a károsanyag-kibocsátást a környezetünkben.

Gyakori kérdések

Fontos kérdések szolgáltatásainkkal és klímáinkkal kapcsolatban

Budapest és 60 kilométeres vonzáskörzetében érhetőek el szolgáltatásaink.

Honapunk kapcsolati űrlapján, az info@tomaklima.hu e-mail címen, a +36 (30) 378 9904-as telefonszámon, illetve a hivatalos Facebook oldalunkon keresztül is elér minket. 

A hét minden napján elérhetőek kollégáink.

Mindenképpen kell időpontot egyeztetni. Munkatársaink általában 1-2 hét elteltével szoktak kimenni a helyszínre.

Hétfőtől péntekig, illetve előre egyeztetett időpont alapján akár hétvégén is.

Nehéz meghatározni. Az élettartamot befolyásolja a berendezés telepítési helye, milyen gyakran használják a klímát, a telepítés körülményei, karbantartás mennyisége, minősége, milyen feladatra használják a berendezést. Fujitsu és Fisher berendezéseink esetén ez lehet akár 10 év. (Azonban olyan gyorsan változik a technológia, hogy manapság nem marad egy gép ennyit üzemben hamarabb lecserélik.)

Nem, csak az általunk forgalmazott készülékek szerelését vállaljuk. A szervízellátást és a garanciális feltételeket csak ezekhez a gépekhez tudjuk biztosítani.

A hiba jellegétől, és az alkatrész áraktól függően minden esetben egyedi ajánlatot adunk.

A berendezés használatától, illetve a telepítés helyétől függ. Ha egy berendezést csak hűtésre használnak, az évi 1 elegendő lehet, de javasolt hűtés előtt átnézetni, hűtési ciklus végén pedig kitakarítani. Egy hőszívattyúsan is üzemelő berendezést évi 2x is javasolt átnézetni. Ezek a minimum számok, ha erősebben szennyezett a berendezés, akkor sűrübben javasolt, ebben kérje szakértőink segítségét.

Igénytől és a klímák számától is függ, az alapárunk 10.000 Ft + ÁFA / klíma.

Nem, a szivárgásvizsgálat egy különálló szolgáltatás.

Gyakorlatilag igen. Régebben voltak csak hűtős berendezések, manapság azonban az összes berendezés képes fűteni is. Vannak berendezések, amik kifejezetten fűtésre lettek tervezve, ezeknél már ezt vették fő tervezési szempontnak.

Kérjen ajánlatot Kapcsolati űrlapunkon keresztül!

Hívjon minket a +36 (30) 378 9904 telefonszámon!

Írjon nekünk az info@tomaklima.hu címre!

FARSANGI KLÍMA AKCIÓ!

Szerezze be 10% kedvezménnyel új oldalfali split klímáját FEBRUÁR 15-IG, mely nyáron hűti, télen fűti otthonát. Ingyenes helyszíni felméréssel és kedvező árú, gyors beszereléssel.