Hőszivattyúk

Hőszivattyúk

Hőszivattyú

A hőszivattyú egy speciálisan fűtési feladatra tervezett, de hűtési célokra is kiválóan alkalmazható berendezés. A működésének alapelve ugyanaz, mint a klíma berendezéseknek: a külső környezeti levegőből még a legnagyobb hidegben is képes hőt elvonni, ellátva hőenergiával a fűtési rendszereinket és meleg víz tárolóinkat. Nyáron pedig még a legmelegebb időszakokban is képes ellátni a hűtési feladatokat, természetesen a meleg víz készítéssel együtt.

Hőszivattyúk

FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL

Hőszivattyúk

Hívjon minket a +36 (30) 378 9904 telefonszámon!

Hőszivattyúk

Írjon nekünk az info@tomaklima.hu címre!

Mennyire éri meg hőszivattyúval fűteni?

A készülék villamosenergiával üzemel, ami jól párosítható napelemekkel, így nem terheli a környezetünket és gazdaságos az üzemeltetése. Ha nincs napelemünk akkor az áramszolgáltatótól igényelhető egy külön áramtarifa is a berendezésre, ami olcsóbb mint a normál áramtarifa. A berendezés működtetéséhez nincsen szükség gázhálózatra, kéményre.

Energiafogyasztását – saját adottságain túl – külső körülmények is befolyásolják. Függhet például az épület típusától, annak jellegétől, az épület szigetelésétől, sőt még attól is, hogy az épületet mire használjuk. Ha feltételezzük, hogy az épület szigetelése megfelelő és a hőszivattyú is jól van méretezve az épület hőigényéhez, továbbá a hőleadó eszközök mérete is lehetővé teszi, hogy minél alacsonyabb hőmérsékletű vízzel ki tudjuk fűteni az épületet. Ekkor fogyasztása is optimális, ami alacsonyabb lehet, mintha konvektorral vagy kazánnal fűtenénk. 

Tekintse meg Fisher és Fujitsu berendezéseinket, vagy kérje egyszerűen szakembereink segítségét!

Mit kell tennem, ha ilyen fűtési rendszert szeretnék otthonomba?

A klímaszereléshez hasonlóan,  egy hőszivattyú berendezés vásárlását is gondos termék kiválasztási folyamat előzi meg. Ebben szakértő munkatársaink szívesen segítenek Önnek. Ha felkeltették érdeklődését a gazdaságosan és környezetbarát módon üzemeltethető hőszivattyúk, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és mi ingyenes igény- és helyszíni felmérést követően ajánlunk majd az Ön várakozásainak megfelelő berendezést, melyet be is szerelünk, üzembe is helyezünk.

Fujitsu berendezések

Azoknak ajánljuk, akiknek fontos a környezet és az alacsony üzemeltetési költség. A Fujitsu hőszivattyús rendszerei napelemmel összeköthetők, így a hagyományos fűtési és hűtési rendszerekhez képest jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, csökken az üzemeltetési költség és a CO2 kibocsátás. A működés során alacsony (35-45 °C) vagy közepes (50-60 °C) hőmérsékletű vizet állítunk elő, a hőleadó padló- vagy falfűtés, fan coil, növelt felületű radiátor vagy sok esetben például medence lehet. A Fujitsu berendezéseivel nyáron a hűtés is megvalósítható, így klímaként is tekinthetünk rájuk.

A forgalmazó Columbus Klímaértékesítő Kft. hivatalos és kiemelt partnereként az alábbi készülékekkel állunk rendelkezésére (beszereléssel és üzembehelyezéssel együtt):

Fisher készülékek

Fisher víz-levegő hőszivattyúkkal egy komplett rendszert építhet ki otthonában, amely biztosítja a meleg víz ellátást, ahogy a lakás hűtését és fűtését is.

A Fisher készülékeinek kezelését rendkívül egyszerű megtanulni, még az elektronikus készülékekkel hadilábon állóknak is. Érintőképernyős felülete és érhető ikonrendszere révén, mindennapos használata szinte gyerekjáték.  A hatósági szabályozásnak megfelelő, A++ besorolású energiahatékonyságának köszönhetően, akár -28 °C-os külső hőmérsékletnél is kedvező üzemeltetési költségek mellett hozzák el a jó időt otthonába! 

A forgalmazó Columbus Klímaértékesítő Kft. hivatalos és kiemelt partnereként az alábbi készülékekkel állunk rendelkezésére (beszereléssel és üzembehelyezéssel együtt):

Gyakori kérdések

Fontos kérdések szolgáltatásainkkal és klímáinkkal kapcsolatban

Budapest és 60 kilométeres vonzáskörzetében érhetőek el szolgáltatásaink.

Honapunk kapcsolati űrlapján, az info@tomaklima.hu e-mail címen, a +36 (30) 378 9904-as telefonszámon, illetve a hivatalos Facebook oldalunkon keresztül is elér minket. 

A hét minden napján elérhetőek kollégáink.

Mindenképpen kell időpontot egyeztetni. Munkatársaink általában 1-2 hét elteltével szoktak kimenni a helyszínre.

Hétfőtől péntekig, illetve előre egyeztetett időpont alapján akár hétvégén is.

Nehéz meghatározni. Az élettartamot befolyásolja a berendezés telepítési helye, milyen gyakran használják a klímát, a telepítés körülményei, karbantartás mennyisége, minősége, milyen feladatra használják a berendezést. Fujitsu és Fisher berendezéseink esetén ez lehet akár 10 év. (Azonban olyan gyorsan változik a technológia, hogy manapság nem marad egy gép ennyit üzemben hamarabb lecserélik.)

Nem, csak az általunk forgalmazott készülékek szerelését vállaljuk. A szervízellátást és a garanciális feltételeket csak ezekhez a gépekhez tudjuk biztosítani.

A hiba jellegétől, és az alkatrész áraktól függően minden esetben egyedi ajánlatot adunk.

A berendezés használatától, illetve a telepítés helyétől függ. Ha egy berendezést csak hűtésre használnak, az évi 1 elegendő lehet, de javasolt hűtés előtt átnézetni, hűtési ciklus végén pedig kitakarítani. Egy hőszívattyúsan is üzemelő berendezést évi 2x is javasolt átnézetni. Ezek a minimum számok, ha erősebben szennyezett a berendezés, akkor sűrübben javasolt, ebben kérje szakértőink segítségét.

Igénytől és a klímák számától is függ, az alapárunk 10.000 Ft + ÁFA / klíma.

Nem, a szivárgásvizsgálat egy különálló szolgáltatás.

Gyakorlatilag igen. Régebben voltak csak hűtős berendezések, manapság azonban az összes berendezés képes fűteni is. Vannak berendezések, amik kifejezetten fűtésre lettek tervezve, ezeknél már ezt vették fő tervezési szempontnak.

Kérjen ajánlatot Kapcsolati űrlapunkon keresztül!

Hívjon minket a +36 (30) 378 9904 telefonszámon!

Írjon nekünk az info@tomaklima.hu címre!

FARSANGI KLÍMA AKCIÓ!

Szerezze be 10% kedvezménnyel új oldalfali split klímáját FEBRUÁR 15-IG, mely nyáron hűti, télen fűti otthonát. Ingyenes helyszíni felméréssel és kedvező árú, gyors beszereléssel.