Klíma karbantartás

Klíma karbantartás

Klíma karbantartás

BÍZZA RÁNK KLÍMÁJA FELÜLVIZSGÁLATÁT!

A klímák pontos, hibátlan működéséhez elengedhetetlen az időszakos felülvizsgálat. Energiát takaríthatunk meg vele, megnöveljük készülékeink élettartamát és óvjuk egészségünket, de nem mellékes szempont az sem, hogy így megőrizheti a gépgyártó által vállalt garanciáját is. A géphez mellékelt jótállási füzet részletesen tartalmazza a garanciára, jótállásra vonatkozó információkat és feltételeket. 

Budapest területén, előre egyeztetett időpontban, tapasztalt munkatársaink elvégzik a klíma karbantartását, tisztítását és felülvizsgálatát.

A jól karbantartott és megfelelően tisztított klíma:

  • egészséges és tiszta levegőt biztosít a helyiségben
  • energiatakarékos, olcsón üzemeltethető
  • tökéletesen klimatizál, gyorsan hűt és fűt
  • hiba nélkül, halkan üzemel
  • hosszú élettartamú
Klíma karbantartás a Toma Klímától!

A klíma karbantartásának és tisztításának fontossága

Mivel a hőcserélőjén nagy mennyiségű levegő áramlik át, a sűrűn elhelyezkedő lamellák között a különféle szennyeződések (szöszök, por, falevél stb.) megtelepednek, így megakadályozzák a levegő szabad áramlását. Emiatt a kondenzátor hőleadó képessége romlik, a gép kompresszora többet jár, tehát nagyobb lesz a klímakészülék áramfelvétele. A megnövekedett fogyasztáson túl nem elhanyagolható szempont az sem, hogy gyorsabban elhasználódik a készülék, lecsökken a hasznos élettartama!

Klíma karbantartás menete:

Klíma ellenőrzése:

Az NKVH weboldalán leinformálható, minden szükséges jogosultsággal rendelkező Toma Klíma Kft. munkatársai a  klíma karbantartás során ellenőrzik a hűtőkört, az elektromos vezetékeket, valamint a kondenzvíz kifolyását. A próbaüzem során felmerülő kisebb hibákat is kijavítjuk (pl.: gázrátöltés, kondenzvíz csepegés stb.)

Fertőtlenítés:

Speciális spray- vel a beltéri egység elpárologtatóját gomba- és baktérium mentesítjük.

Tisztítás:

Kitisztítjuk a kül- és beltéri egységet.

Klíma karbantartás menete.

Gyakori kérdések

Fontos kérdések szolgáltatásainkkal és klímáinkkal kapcsolatban

Budapest és 60 kilométeres vonzáskörzetében érhetőek el szolgáltatásaink.

Honapunk kapcsolati űrlapján, az info@tomaklima.hu e-mail címen, a +36 (30) 378 9904-as telefonszámon, illetve a hivatalos Facebook oldalunkon keresztül is elér minket. 

A hét minden napján elérhetőek kollégáink.

Mindenképpen kell időpontot egyeztetni. Munkatársaink általában 1-2 hét elteltével szoktak kimenni a helyszínre.

Hétfőtől péntekig, illetve előre egyeztetett időpont alapján akár hétvégén is.

Nehéz meghatározni. Az élettartamot befolyásolja a berendezés telepítési helye, milyen gyakran használják a klímát, a telepítés körülményei, karbantartás mennyisége, minősége, milyen feladatra használják a berendezést. Fujitsu és Fisher berendezéseink esetén ez lehet akár 10 év. (Azonban olyan gyorsan változik a technológia, hogy manapság nem marad egy gép ennyit üzemben hamarabb lecserélik.)

Nem, csak az általunk forgalmazott készülékek szerelését vállaljuk. A szervízellátást és a garanciális feltételeket csak ezekhez a gépekhez tudjuk biztosítani.

A hiba jellegétől, és az alkatrész áraktól függően minden esetben egyedi ajánlatot adunk.

A berendezés használatától, illetve a telepítés helyétől függ. Ha egy berendezést csak hűtésre használnak, az évi 1 elegendő lehet, de javasolt hűtés előtt átnézetni, hűtési ciklus végén pedig kitakarítani. Egy hőszívattyúsan is üzemelő berendezést évi 2x is javasolt átnézetni. Ezek a minimum számok, ha erősebben szennyezett a berendezés, akkor sűrübben javasolt, ebben kérje szakértőink segítségét.

Igénytől és a klímák számától is függ, az alapárunk 10.000 Ft + ÁFA / klíma.

Nem, a szivárgásvizsgálat egy különálló szolgáltatás.

Gyakorlatilag igen. Régebben voltak csak hűtős berendezések, manapság azonban az összes berendezés képes fűteni is. Vannak berendezések, amik kifejezetten fűtésre lettek tervezve, ezeknél már ezt vették fő tervezési szempontnak.

Kérjen ajánlatot Kapcsolati űrlapunkon keresztül!

Hívjon minket a +36 (30) 378 9904 telefonszámon!

Írjon nekünk az info@tomaklima.hu címre!

FARSANGI KLÍMA AKCIÓ!

Szerezze be 10% kedvezménnyel új oldalfali split klímáját FEBRUÁR 15-IG, mely nyáron hűti, télen fűti otthonát. Ingyenes helyszíni felméréssel és kedvező árú, gyors beszereléssel.