Szakértői segítséggel a tervezéstől a klíma szerelésig

Szakértői segítséggel a tervezéstől a klíma szerelésig

Szakértői segítséggel a tervezéstől a klíma szerelésig

Aki épített vagy felújított már ingatlant az ismerheti a jelenséget, amikor egymással szemben állnak a logikusnak tűnő érvek és a mérnökök számításai bizonyos igények megfogalmazása során. Sokszor nem vonnak be mérnököket, szakértőket bizonyos munkálatok tervezésébe és kivitelezésébe. Ugyan elkészül a munka, de rövid időn belül jönnek a problémák, és lassan kiderül, hogy a hiányosságok javítása drágább lenne, minthogyha már az elején bevontunk volna komolyabb szintű szakembereket, így a kivitelezés átgondoltabb lehetett volna.

Klíma szerelés szakértőkkel

Fontos a megfelelő klíma kiválasztása

Ez a klímaberendezések esetében sincs másképpen. Az emberek többsége azt gondolhatja: „de ez nem egy ipari gép, csak egy split klíma a nappaliba, hálóba”. Azonban különbséget kell tenni egy 800Kw-os ipari hűtőgép és egy 3,5Kw-os split klíma, vagy egy 16Kw-os hőszivattyú között. Ne gondoljuk, hogy egy split klíma lakossági felhasználása során nem kell átgondolni semmit, mert azt csak úgy felrakja oda valaki, és hűt-fűt amikor csak szeretném. Vannak írott és íratlan szabályok a klíma szerelésére és helyének kiválasztására vonatkozóan. Az írott szabályokra a szakembereket megtanították az iskolák és a képzések, az íratlan szabályokra pedig csak a hosszú, szakmában eltöltött évek és az elvégzett munkák tanítják meg az embert.

A személyes felmérés jelentősége

Mi személy szerint minden esetben ragaszkodunk egy felméréshez a berendezés kiválasztásához és a klíma szerelés megtervezéséhez a legegyszerűbbnek tűnő munkát megelőzően is. Fontos, hogy telefonon nem lehet felmérni. Az nem felmérés, hogy: „Tessék mondani van erkély?”, vagy „Nyáron nagyon meleg van az említett helyiségekben?”. Személyesen meg kell tekinteni a hűtendő-fűtendő helyiséget és a területet, falat, ahol a kültéri egység foglal majd helyet. Nagyon sok szempontot veszünk figyelembe a klíma szerelés során, legyen szó például a kültéri és beltéri egység elhelyezésének megtervezéséről. Ha szükséges, le kell ülni és ki kell számolni a helyiség hőigényét, hőterhelését. Ez bizonyos szintig nem igényel mérnöki végzettséget vagy tapasztalatokat, mégis rendkívül fontos, mert ha alul van méretezve a berendezés, akkor nem lesz elegendő a névleges teljesíténye, mindig maximumon fog üzemelni, ami nem komfortos, és lerövidíti a berendezés élettartamát. Ha pedig túlméretezik, akkor ki-be fog kapcsolgatni, ami nemcsak, hogy nem komfortos, de kifejezetten tönkreteszi a berendezést rendkívül hamar. Túl hűthet, túl fűthet és nem lesz jó sehogy. 

Klíma szerelés szakértőkkel

Találja meg szakemberét

Azonban honnan lehet tudni laikusként, hogy akit felhívok, ért is hozzá? Nyilván az elég életszerűtlen, hogy elkérjük a papírjait a klímaszerelőnek. Na meg honnan is ismerné meg az ember, hogy eredeti-e a papír. Így, ha van rá mód és lehetőség, akkor a legjobb ajánlás útján keresni szakembert. Természetesen vannak olyan helyzetek, mikor az ember ajánlás útján sem találja meg a megfelelő szakembert. Cikkünkben részletesebb olvashat arról, mik azok a szempontok, árulkodó jelek, amelyek segíthetnek abban, hogy megbízható és hozzáértő emberre bízzuk a berendezés kiválasztását és a klíma szerelését.

A minőség kifizetődő

Fontosnak tartjuk a garanciális kérdéseket is előre tisztázni, mind a berendezéssel, mind a berendezés telepítésével kapcsolatban. A szakértelem, a tapasztalat, a háttér és a képzettség emeli egy adott szolgáltatás színvonalát és az árát is. Sokszor nagyon drágának tűnik néhány ilyen és ehhez hasonló szolgáltatás. Azonban különbséget kell tudni tenni a túlárazottság és a minőségi szolgáltatás között. Nem javasljuk az önjelölt „szakértők” (mert: „Há’ nehogy má’ ennyibe kerüljön 2 db cső és 4-5 szál vezeték összekötése, meg egy kis furkálás!”) bevonását egy ilyen volumenű munkába, ami akár többszázezer forintba is kerülhet.

Legyünk előrelátók, és hozzunk hosszútávon megfelelő döntést. Kérdezzünk sokat, gyűjtsünk információt minél hitelesebb forrásból és látogassunk el a berendezés gyártójának, forgalmazójának a weboldalára is. 

Kérjen ajánlatot Kapcsolati űrlapunkon keresztül!

Hívjon minket a +36 (30) 378 9904 telefonszámon!

Írjon nekünk az info@tomaklima.hu címre!

FARSANGI KLÍMA AKCIÓ!

Szerezze be 10% kedvezménnyel új oldalfali split klímáját FEBRUÁR 15-IG, mely nyáron hűti, télen fűti otthonát. Ingyenes helyszíni felméréssel és kedvező árú, gyors beszereléssel.