A klíma tisztítás és karbantartás szerepe a üzemeltetés során

A klíma tisztítás és karbantartás szerepe a üzemeltetés során

A klíma tisztítás és karbantartás szerepe a üzemeltetés során

Hosszú évek óta egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a lakosság számára is elérhető klímaberendezések, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az ember kellemes hűvös lakásba ér haza egy forró nyári napon, vagy éppen fűtött lakásba a hideg téli időben.
Akinek van már klímája, biztos hallott róla, hogy meghatározott időközönként fontos a klíma tisztítása vagy már hívott is szakembert karbantartani azt. Aki még csak tervezi, hogy szeretne klímát otthonra, az irodájába vagy bárhová, az is tudhatja, hogy meghatározott időközönként a klímákat karbantartani szükséges. De hogy miért is fontos ez?

Klímaberendezések tisztítása szakszerűen

Klíma tisztítással megelőzheti a károkat

Szinte minden márkának a garanciális feltételei között szerepel a rendszeres klíma tisztítás-karbantartás. Amire viszont nagyon ritkán világítanak rá, hogy ne csak azért tisztíttassuk a klímánkat, mert garanciális feltétel, vagy mert esetlegesen kellemetlen szaga van, vagy „már úgy is régen látta szakember”. Nagyon sok hibafeltárás során derül ki az, hogy csak egy mosásos tisztítással egybekötött karbantartásra van szüksége a berendezésnek, és minden „hibája” elmúlik. Ennek az az oka, hogy sokan nem tudják, vagy nem kaptak megfelelő információt ezzel a témával kapcsolatban.

A légkondicionáló is egy viszonylag bonyolult gép, mint a többi háztartási eszközünk. Elektromos, mechanikus alkatrészek, szűrők találhatóak benne. Különböző hatásoknak kell ellenállniuk ezeknek a berendezéseknek és bizony koszolódnak, szennyeződnek. Ez még akkor is igaz, ha a gép áll, ki van húzva és le van kapcsolva. Alapvetően minden gépet kell karbantartani, tisztítani kivétel nélkül. Tehát ha az természetes számunkra, hogy az autót el kell vinni kötelező szervizre, akkor érdemes valamelyest a klíma tisztítására, illetve felülvizsgálatára is úgy tekinteni, mint egy hosszútávú befektetés a gép élettartamának növeléséért.

Szakszerű klíma tisztítása és karbantartás

A klímaberendezések működésére is hatással van az állapota, hogy mennyire koszos, mennyire van tele a levegőszűrője. Egy split klímának alaphelyzetben 2 db hőcserélője van, és 2 db levegőszűrője. Mindkettő állapotának nagyon fontos szerepe van a gazdaságos működésben. Ha a klíma el van hanyagolva, koszos, szennyezett, vagy tele van a levegőszűrője, akkor magasabb lehet az energia igénye is. Így gazdaságtalan lesz az üzemeltetése, a visszafordíthatatlan károsodásról nem is beszélve. Egy tiszta, karbantartott berendezés vagy gyári értékeken, vagy a gyári értékekhez nagyon közel, gazdaságosabban, komfortosabban tud üzemelni.

A hosszú távú élettani hatásait az egészségünkre vonatkozóan sokan szokták emlegetni, ezzel kapcsolatban sokféle állásfoglalást hallottunk már, orvosoktól, felhasználóktól, más szakemberektől. Egy dolog biztos:

Egy szakszerűen és rendszeresen tisztított-karbantartott berendezés nem áraszt kellemetlen szagokat, nem penészes és nem kell tartani tőle, hogy a család milyen minőségű levegőt lélegez be.

Kérjen ajánlatot Kapcsolati űrlapunkon keresztül!

Hívjon minket a +36 (30) 378 9904 telefonszámon!

Írjon nekünk az info@tomaklima.hu címre!

FARSANGI KLÍMA AKCIÓ!

Szerezze be 10% kedvezménnyel új oldalfali split klímáját FEBRUÁR 15-IG, mely nyáron hűti, télen fűti otthonát. Ingyenes helyszíni felméréssel és kedvező árú, gyors beszereléssel.